woensdag 23 maart 2011

SuperWoman

Sinds een paar weken zijn we begonnen met een speciaal programma voor tienermeiden (SuperWoman) in de leeftijd van 11-18. Het is lastig om tieners vast te houden, al sinds vorig jaar merken we dat veel tieners rond hun 15e afhaken en we het contact met hen verliezen. Zonde, want juist zij hebben een eigen plekje nodig, goeie vriendschappen, positieve en wijze inbreng en sturing in deze cruciale jaren van hun leven.

Dus vandaar ons initiatief om een leuk, dynamisch en informatief programma te beginnen speciaal voor deze doelgroep. Werken met tienermeiden is helemaal mijn ding en zodoende hebben ze mij gevraagd om leiding te geven aan deze meidenclub. We draaien een heel gaaf programma van Youth for Christ Nederland (wat ik tegelijkertijd ook voor hen vertaal naar het Portugees): 
SuperWoman heet het. Youth for Christ is in Nederland in meerdere 
grote steden werkzaam onder tienermeiden en zij hebben dit pro-
gramma speciaal voor deze doelgroep ontwikkeld.
















Het komt neer op een meidenclub die wekelijks bij elkaar komt om samen te praten over
allerlei verschillende thema´s waar tienermeiden mee te maken hebben. Het is een heel creatief, dynamisch en actueel programma dat thema´s behandelt zoals: zelfbeeld, zelfvertrouwen, vriendschappen, gezinsrelaties, talenten en interesses, de toekomst en de maatschappij, sexualiteit en relaties en nog veel meer. Iedere week is het weer een vol programma waarin grappige en serieuze activiteiten, ontspannende en diepere gesprekken elkaar afwisselen. Ik hoop dat we samen een veilige en goede sfeer kunnen creeren in de groep zodat de meiden zich op hun gemak zullen voelen om te praten over dat wat hen bezighoudt en er gaandeweg meer en meer openheid komt om ook moeilijke en soms verdrietige dingen met elkaar te kunnen delen. 


 














We zijn pas net van start gegaan, maar het is nu al een groot succes! De 18 meiden die deelnemen aan het programma zijn super enthousiast! We hebben onwijs veel lol samen en doen allerlei leuke dingen zoals: chocolade lolly´s maken (en opeten uiteraard ;0), film kijken, toneelstukjes doen, ons eigen dagboek ontwerpen, pyramide bouwen en een hilarische fotosessie. Ik merk nu al dat de meiden steeds meer een hechte groep vormen en dat ze zich meer en meer op hun gemak voelen, meer delen en de gesprekken steeds iets dieper worden... 

















Door middel van dit programma willen we proberen het contact met de meiden vast te houden, vriendschap met hen op te bouwen, naast ze te lopen en een voorbeeld voor ze te zijn. Het overgrote deel van deze meiden komt uit gebroken gezinnen, waarin ze te maken hebben met een moeder die bijna nooit thuis is, de afwezigheid van een stabiel vaderfiguur en een negatieve en risicovolle sociale omgeving (criminaliteit, straatleven, drugsgebruik, tienerzwangerschap etc.). Dit programma biedt hen een stukje coaching, informatie, bewustmaking, sturing en inzicht gebaseerd op Bijbelse principes.


Het zijn stuk voor stuk zulke waardevolle meiden, met zoveel capaciteit en talent! We bidden en hopen dat we ze mogen zien uitgroeien tot evenwichtige jonge vrouwen met een gezonde dosis eigenwaarde, zelfvertrouwen, idealen en dromen; meiden die hun hemelse Vader kennen en weten dat ze geliefd zijn.

Ik zou je willen uitdagen om te bidden voor deze 18 meiden!

Gods zegen, liefs!

Dot


3 opmerkingen:

  1. heel veel zegen in dit mooie werk, ik zal bidden dat de meiden tot hen bestemming mogen komen,dat ze door God aangeraakt mogen worden.
    liefs
    mama

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oooohhh leuk om de foto's van je meiden te zien!!!! leuk dat je zo'n grote club hebt,ziet er errug gezellig uit, hoop zelf ook binnenkort te beginnen!!! hoe gaat het trouwens met dat zwangere meisje? lieve groetjes uit fortaleza!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey Melanie!
    Bedankt voor je berichtje. Ja leuk he dat het zo´n grote groep is geworden. In totaal inmiddels 20 meiden, verdeeld over ochtend en middag, dus twee groepjes van 10 ongeveer. Het programma is echt leuk om te doen, best wel intensief, een hoop werk, maar erg leuk en gezellig. Met Bia, dat zwangere meisje, gaat het goed. Ze is nu al ongeveer 7 maanden zwanger, het is een meisje en ze begint langzaam te wennen aan het idee van een baby´tje en het moederschap etc.
    Groetjes!!

    BeantwoordenVerwijderen