woensdag 27 juli 2011

Tienerkamp!

We hebben een geweldig tienerkamp gehad! God heeft opnieuw op geweldige wijze voorzien in alles wat we nodig hadden om dit kamp te kunnen verwezelijken: in de laatste week voor het kamp lukte het om een kokkin te regelen, er kwamen voldoende giften binnen voor voedsel, materiaal en de huur van de bus en daarbij kwam nog dat we dit jaar 5 dagen blauwe lucht en zon gehad hebben! We voelden ons echt een beetje verwend! Bedankt voor al jullie bijdrages, gebeden en support!




We mochten 5 dagen lang met een groep van zo’n 24 jonge tieners optrekken. Het was een gezellige, drukke boel en zo af en toe een grote uitdaging om alles in goede banen te leiden. We maken er ieder jaar een competitie van tussen 3 groepen; tijdens de verschillende spellen kunnen de groepen punten verdienen, maar soms ook verliezen vanwege het overtreden van de regels, of ruzie onderling. We verdelen de groepen met opzet op een manier dat tieners die normaal gezien niet veel met elkaar omgaan, nu juist samen in dezelfde groep zitten en dus samen moeten werken. Dit zorgt nogal eens voor discussies en conflicten, maar we hebben ook dit jaar weer gezien dat het een goede manier is om de tieners te leren samen werken, om te zien naar de zwakkeren, nieuwe vriendschappen te sluiten en vooroordelen over boord te gooien.

In één van de groepen zaten vier meisjes die regelmatig met elkaar overhoop liggen en ook nu tijdens kamp ging het helemaal mis tussen hen. Op de ochtend van dag twee zaten er twee te huilen en de andere twee stonden klaar om elkaar in de haren te vliegen… Maar het was geweldig om te zien hoe dit, na een goed gesprek over begrip hebben voor elkaar en elkaar vergeven, veranderde en hoe deze meiden op dag 5 zowaar om elkaars nek hingen! Uiteindelijk heeft deze groep de competitie gewonnen!

Ook inhoudelijk was het een goed kamp. We hebben de hele reis door de woestijn samen kunnen doornemen en beleven. We hebben het met name gehad over God vertrouwen, saamhorigheid, tevredenheid (ipv overal over te klagen & mopperen) en koppigheid ( en hoe dit je leven kan compliceren). Al met al was het een leuke groep kids die erg genoten heeft van de natuur, de vrije tijd in het zwembad, het lekkere eten en alle sport & spel activiteiten.


Er waren veel spannende momenten tijdens de nachtspellen in het donkere bos, hilarische momenten toen de kids zich met z’n allen regelrecht de rivier in storten omdat Farao achter ze aan zat, en enkele lange vermoeiende trektochten door het bos (want zo makkelijk was de reis door de woestijn niet). Ik heb zelf erg gelachen toen het me nota bene lukte om alle 24 tieners te verleiden om samen een gouden kalf te maken van klei (compleet met goud spray en glitter), waarna ze ineens beseften dat dit natuurlijk helemaal niet mocht en ze enorm bang waren voor Ome Robert’s  (Mozes)  reactie; die speelde het vervolgens erg goed en werd echt woedend toen hij het gouden kalf zag: hij gooide de 10 geboden stuk en vernietigde ons hele kunstwerk! Het excuus van de kinderen: het is Dorothee’s schuld, die heeft ons verleid om dit kalf te maken!



We zijn God erg dankbaar voor de tijd die Hij ons samen gegeven heeft. Het zijn stuk voor stuk zulke waardevolle tieners en het is zo de moeite waard om in hun jonge levens te investeren! We bidden dat ze tijdens dit kamp waardevolle lessen geleerd hebben en dat ze goeie keuzes zullen maken en hun leven zullen willen leven met God!

Caio & Dorothee





1 opmerking:

  1. Ik vind het echt gaaf hoe jullie dit kamp gedaan hebben. Leuk om te zien hoe jullie het verhaal van Mozes hebben uitgebeeld. Ik denk zeker dat dit indruk heeft gemaakt op de tieners en het ze echt lang bij zal blijven. Gaaf ook om te lezen van die meiden die eerst ruzie hadden, maar elkaar nu in de armen sloten. Tof hoe God zoiets kan gebruiken he! Ik vind het mooi hoe jullie naar die tieners kijken! Dat ze elk kostbaar zijn, want dat zijn ze en ik zal voor ze bidden!

    BeantwoordenVerwijderen