woensdag 25 januari 2012

Kerstfeest wijkcentrum De Zaaier – 2011

Volgende week donderdag beginnen we aan een nieuw jaar wijkcentrum De Zaaier. De maand Januari hebben we met het hele team vakantie genomen, zodat we begin Februari weer met hernieuwde energie, enthousiasme en visie aan de slag kunnen gaan.

Maar voordat we beginnen aan een nieuw jaar, wil ik eerst 2011 even goed afsluiten met wat mooie foto´s van het kerstfeest van wijkcentrum De Zaaier, dat we midden december gehouden hebben. 


Team wijkcentrum De Zaaier


 

 

De voorganger van een baptistengemeente in dezelfde wijk als het wijkcentrum, was zo aardig om ons voor ons kerstfeest zijn kerkgebouw te leen te geven. Geweldig! Want we waren redelijk bezorgd over de lokatie van dit feest, aangezien we in totaal zo´n 200-250 mensen verwachtten. Het kerstfeest is bedoeld voor alle kinderen die deelnemen aan het programma van wijkcentrum De Zaaier + hun families... En omdat we 90 kids ingeschreven hebben staan... nou, reken maar uit! Een hoooop mensen! En dat past echt niet allemaal in het wijkcentrum, dus we hadden een andere lokatie nodig. Een lokatie die niet teveel mocht kosten, want we hadden verder ook maar erg weinig (of eigenlijk praktisch geen) geld voor dit kerstfeest. Vandaar onze grote vreugde toen we de baptistengemeente gratis mochten gebruiken!

Een hele hoop cadeautjes!!
Ome Robert tijdens de opening



Het werd een geweldige kerstdienst! De ruimte zat stampvol (zo´n 200 mensen) en het programma was erg geslaagd: de kinderen hebben een musical opgevoerd voor hun ouders en andere familieleden; een musical met een evangelistisch karakter die duidelijk God´s reddingsplan uitlegt. De kinderen waren allemaal enorm zenuwachtig, want voor de meesten van hen was het de eerste keer dat ze iets op een echt podium en voor zoveel mensen moesten opvoeren... Maar het ging hardstikke goed en de glimmende gezichten spraken boekdelen, iedereen was hardstikke trots op hen! 

Musical...











  
De voorganger aan het woord
Verder zei de voorganger een kort woord, over Kerst en het Evangelie, en had ik een mooi foto-filmpje in elkaar gezet met foto´s van het afgelopen jaar; ook dit werd met veel geroep en enthousiasme ontvangen. En daarna kwam dan toch echt het hoogtepunt voor de kids: het overhandigen van de kerstcadeautjes!! Het was ons opnieuw gelukt om voor ieder kind een sponsor te vinden die een zak vol (nuttige) cadeautjes gekocht had (kleding, schoenen, speelgoed); een geweldig feest voor de kids natuurlijk! Enkele van de sponsors waren er zelf ook bij tijdens het kerstfeest en mochten persoonlijk hun cadeaus overhandigen aan ´hun´ kind. Het was geweldig om al die blije gezichten te zien en de kinderen op deze manier te kunnen verrassen! Na afloop was er nog wat lekkers te eten & drinken en mocht ieder gezin een groot voedselpakket komen afhalen in het wijkcentrum.


 

 
Voedselpakketten




Al met al was het een bijzonder kerstfeest en tegelijkertijd een klein beetje een afscheid... want we zouden de kinderen nu voor een goeie 7 weken niet zien... Vakantie! Heerlijk... en toch missen we de kids enorm en zien we dan ook alweer uit naar volgende week!!


God´s zegen!


Caio & Dot

Geen opmerkingen:

Een reactie posten